Jump to ratings and reviews
Rate this book

Myth and Reality

Rate this book
An informative guide to the modern mythologies! This classic study, translated from the original French, deals primarily with societies around the world in which myth is--or was until very recently-- "living," in the sense that it supplies models for human behavior and, by that very fact, gives meaning and value to life. The author believes that understanding the structure and function of myths in these traditional societies serves to clarify a stage in the history of human thought: "myths reveal that the World, man, and life have a supernatural origin and history, and that this history is significant, precious, and exemplary."

204 pages, Paperback

First published January 1, 1962

Loading interface...
Loading interface...

About the author

Mircea Eliade

448 books2,433 followers
Romanian-born historian of religion, fiction writer, philosopher, professor at the University of Chicago, and one of the pre-eminent interpreters of world religion in the last century. Eliade was an intensely prolific author of fiction and non-fiction alike, publishing over 1,300 pieces over 60 years. He earned international fame with LE MYTHE DE L'ÉTERNAL RETOUR (1949, The Myth of the Eternal Return), an interpretation of religious symbols and imagery. Eliade was much interested in the world of the unconscious. The central theme in his novels was erotic love.

Ratings & Reviews

What do you think?
Rate this book

Friends & Following

Create a free account to discover what your friends think of this book!

Community Reviews

5 stars
386 (35%)
4 stars
465 (43%)
3 stars
178 (16%)
2 stars
35 (3%)
1 star
9 (<1%)
Displaying 1 - 30 of 57 reviews
Profile Image for فؤاد.
1,082 reviews1,949 followers
January 8, 2018
اسطوره شناسان در مورد این که اسطوره دقیقاً چه جایگاهی نزد انسان باستانی داشته، اختلاف دارند.
گروهی (همچون تایلر و فریزر) اسطوره را تبیین علمی و تاریخی وقایع جهان می دانند، و می گویند: از آن جا که ذهن انسان بدوی نمی تواند علت حقیقی پدیده ها را بیابد، به علت های جادویی متوسل می شود. از دید این اسطوره شناسان، انسان باستانی به مفاد اسطوره به صورت تحت اللفظی باور داشت.
در مقابل گروهی (همچون جوزف کمبل) می گویند انسان باستانی اسطوره را تحت اللفظی نمی فهمید. بلکه اسطوره بیان تمثیلی و نمادین موقعیت های وجودی انسان در مقابل مسائلی همچون تولد، بلوغ، مرگ و... بود.

در این میان، میرچا الیاده نظرگاه ویژه ای دارد. از نظر الیاده نه تفسیر تاریخی و علمی، و نه تفسیر تمثیلی اسطوره، کارکرد حقیقی آن را نشان نمی دهد.
الیاده اصولاً با هر نوع فروکاستن اسطوره به امری دیگر مخالف است و معتقد است: هر چند انسان بدوی مفاد اسطوره را به صورت تحت اللفظی می فهمد، اما نباید تصور کرد که اسطوره نزد او همچون تاریخ یا علم، به صورت صرفاً نظری و تئوریک علت یک پدیدۀ طبیعی یا فرهنگی را بیان می کند. قبل از هر چیز باید دانست که درک انسان بدوی از جهان و زمان اساساً با درک امروز ما متفاوت است. انسان بدوی زمان را پدیده ای چرخشی و قابل بازگشت می داند. چیزی که در زمان اسطوره ای و ازلی رخ داده از دست نرفته است، بلکه در هر سال و هر فصل، یا در ضمن آیین های ویژه، یا در ضمن وقایع و اشخاص خاص دوباره بر می گردد.

در این جا اسطوره از علم و تاریخ جدا می شود: برای انسان بدوی، زمان از دو بخش تشکیل شده:
بخش اسطوره ای و ازلی، و بخش غیر اسطوره ای و تاریخی.

وقایعی که در زمان غیر اسطوره ای رخ داده (واقعه ای تاریخی مانند جنگی که صد سال قبل رخ داده، یا حقیقتی علمی همچون طرز درست کردن آتش) برای انسان بدوی حاوی هیچ اهمیت و حقیقتی نیست، و آن را هر جا و برای هر کس روایت می کند.

در مقابل، وقایعی که در زمان اسطوره ای و ازلی رخ داده، برای او "مقدّس" است، حاوی واقعیت است و نقشی تعیین کننده در فهم حقیقت جهان و فرهنگ خود و ارتباط با آن ها دارند. گاه روایت این وقایع در هر زمان و برای هر مخاطبی مجاز نیست، بلکه افرادی خاص و در مراسم تشرّف خاص اجازه دارند از این وقایع مطّلع شوند، زیرا دانستن این وقایع و آیین های مربوط به آن، قدرتی ویژه به فرد اعطا می کند. از آن جا که زمان از دیدگاه انسان بدوی امری بازگشت پذیر است، فرد با انجام آیین های مربوطه، قادر است همان واقعۀ اسطوره ای را (نه واقعه ای شبیه به آن را) باز احضار کند، و از طریق متحد شدن با آن، حقیقت و قدرت نهفته در آن واقعه را به خدمت بگیرد. به همین ترتیب، افراد و وقایع شخصی و جزئی دارای واقعیت نیستند، مگر به مقداری که با امر ازلی و مقدّس منطبق باشند. پادشاهان به خاطر این که بر تختگاه خدا یا یکی از نیاکان اسطوره ای نشسته اند، واجد قدرت و مشروعیتند. کتاب ها تا جایی که منطبق با دانش مقدّس و ازلی باشند دارای حقیقتند. هر گاه یکی از این پدیده های غیرمقدّس از امر مقدّس دور شود، از واقعیت عاری می شود، گاهی بی اهمیت می شود و گاهی حتی دارای نوعی پلیدی می گردد.

برای فهم بهتر این برداشت از امر مقدّس بهترین راه مراجعه به آرای افلاطون است. از نظر الیاده، آرای افلاطون چیزی نیست جز بازگرداندن دیدگاه انسان باستانی به زبان فلسفی و استدلالی. از نظر افلاطون جهانی برین وجود دارد که در آن مثال هایی ازلی و تغییرناپذیر وجود دارند، و جهان ماده تنها تا جایی واقیت دارد که به آن مثال ها شبیه باشد، و چیزی تا زمانی که به آن مثل شباهتی نداشته باشد نمی تواند واقعیت بیابد.

نیاز به گفتن نیست که تاریخ و علم به عنوان علومی صرفاً تئوریک، مطلقاً چنین کارکردی ندارند.

این توضیح از اسطوره، هر چند بسیار پیچیده تر از توضیح اسطوره شناسان دیگر است، اما به نظر به حقیقت نزدیک تر است. اتحاد عرفانی انسان بدوی با جهان و نیاکان اسطوره ای، در توضیح اسطوره شناسان دیگر نادیده گرفته شده و همین باعث می شود که توضیح آن ها تصویر ناقصی از اسطوره ارائه دهد.

ترجمه
کتاب دو ترجمه دارد: یکی با نام "اسطوره و واقعیت" توسط مانی صالحی علامه ترجمه شده و دیگری با نام "افسانه و واقعیت" مدت ها قبل توسط نصرالله زنگویی ترجمه شده. من ترجمۀ اخیر را خواندم، و توصیۀ اکید می کنم که طرفش نروید. به جز نامفهوم بودن بسیاری از جملات (تا حدی که آدم حس می کند دارد ترجمۀ گوگل ترنسلیت را می خواند!)، ترجمۀ بسیاری از اصطلاحات به شکل عجیبی نادرست بود، و از همین عنوان "افسانه و واقعیت" می شود نمونه ای از آن را دید. فکر کنم همین بدی ترجمه باعث شده مانی صالحی علامه دوباره دست به ترجمۀ این کتاب بزند.
Profile Image for Mohammad Ranjbari.
246 reviews156 followers
September 14, 2018
«اسطوره و واقعیت» کتابی تاثیرگذار در زمینۀ پژوهش‌های اساطیری از میرچا الیاده است که در آن به پژوهش و ریشه‌یابی افسانه و اسطوره‌های شرق و غرب توجه کرده است. بسیاری از مراسم و آیین‌های زنده و یا فراموش شده، باورهای رایج در دنیای باستان، نحوۀ برگزاری مراسمات خاص آیینی و اساطیری، نگاه فلسفی به جشن‌ها و باورهای «آغاز جهان» و «پایان جهان»، شخصیت‌های تاثیرگذار بر باورهای باستانی کشورهای مختلف، اسطوره در جهان امروز، رابطۀ دین {مسیحیت} واسطوره، اسطوره در جهان امروز و ... عمده‌ترین مباحث مطرح شده در این کتاب است که الیاده با تسلط شگرف و با ارجاعات بسیار مفید، به شرح و تعدیل آن‌ها می‌پردازد.

به باور وی جهان همیشه در حال اسطوره‌سازی‌ست و این ویژگی هرگز متروک نخواهد شد. توجه به بسیاری از شخصیت‌های رمان و فیلم و انیمیشن در دنیای مدرن امروز {بتمن، سوپرمن، والتر وایت، جان اسنو و ...} یا برپایی مراسمات مختلف و مدرن {فرش قرمز، نمایشگاه اتومبیل، یورو ویژن و ...} نمونه‌هایی از باورها، قهرمان‌ها و جشن‌های آیینی‌ست که تا امروز به بقای خود تداوم می‌بخشند.

درخشنده‌ترین تحلیل نویسندۀ این کتاب را در بخش زیر نقل می‌کنم:

از طریق اشیاء و موضوعات شناختی این جهان فعلی شخص ردپاها یا آثاری از موجودات و نیروهایی از جهانی دیگر را مشاهده می کند برای همین است که جهان برای انسان ابتدایی هم اسرار آمیز است و هم «باز» و نمایان. جهان در سخن گفتن از خود به سازندگان و نگهدارندگان شروع می‌کند و تاریخ خود را می گوید. نتیجه اش این است که از یک سو انسان خود را در جهانی ساکن و مبهم و تیره نمی یابد و از سوی دیگر با کشف رمز و شناختن زبان جهان، او با راز روبه‌رو می‌شود زیرا «طبیعت» هم «فوق طبیعی» را آشکار می سازد و هم در عین حال آن را می‌پوشاند و این برای انسان ابتدایی همان راز بنیادین و دست نیافتنی جهان را تشکیل می دهد.»


ص176-177
1397/06/23
Profile Image for Dan.
998 reviews116 followers
July 2, 2018
From the first page of Eliade's Myth and Reality:

"Everyone knows that from the time of Xenophanes (ca. 565-470)--who was the first to criticize and reject the 'mythological' expressions of the divinity employed by Homer and Hesiod--the Greeks steadily continued to empty mythos of all religious and metaphysical value."

If you know this--indeed, if you think "everyone" knows this--then you may be among the target audience for this work that traces the history of myth from the ancient to the modern world.

I enjoyed this book more than I did Eliade's Shamanism: Archaic Techniques of Ecstasy or The Myth of the Eternal Return, mostly because in comparison to these previous works, Myth and Reality is more complex in its argument (although I agree with Eliade's suggestion that if you are new to his work, The Myth of the Eternal Return is probably the one with which to start).

Using examples from sacred and classic literature, as well as the findings of ethnology and anthropology, Eliade discusses the relation of myth to reality, to time and history, and to human psychology. He comments on a variety of types of myths, including those of cosmogony, of initiation, of memory and forgetting, and of salvation. Subjects Eliade mentions along the way include yoga, karma, cargo cults, the Grail legend, psychoanalysis, modern art, and Taoist alchemy (yes, apparently that is a thing).
Profile Image for Ali.
Author 17 books659 followers
December 2, 2007
Mircea Eliade is a famous specialist on mythology, religion, mysticism and ritual elements among human’s beliefs. His language is not heavy, such as most of philosophers, but almost kind of a literary narration, novel like which keeps me going on in reading. But I won’t recommend Eliade to those who are not very much interested in different cultures and different people.
چندین اثر میرچا الیاده به فارسی برگردانده شده، و خوشبختانه چندان هم مورد بی لطفی عمال اداره ی سانسور قرار نگرفته، اگرچه برخی ترجمه های اثار الیاده به فارسی، در حد کارهای او نیست. ترجمه ی جلال ستاری از "چشم اندازهای اسطوره" کار قابل ستایشی ست. هم چنان که ترجمه ی رویا منجم از "اسطوره، رویا و راز"، و البته در سطحی متفاوت با ترجمه ی ستاری. چشم اندازهای اسطوره را انتشارات توس در 1362 و "اسطوره، رویا و راز" را انتشارات فکر روز در 1374 منتشر کرده اند که در دومی مثل بسیاری از کتاب های چاپ ایران، کمتر نشانی از اسم و رسم نویسنده و چاپ اصلی اثر و خیلی چیزهای دیگر هست. این کتاب هم، مانند بسیاری از آثار میرچا الیاده که عمدتن پژوهش در زمینه ی اساطیر، نمادهای مذهبی و آیینی، افسانه و راز و رمز در روایت های بشری ست، مجموعه ای از نظریات خواندنی الیاده در زمینه ی افسانه های بومی و ساختار و عملکرد آنها و عناصر موجود در افسانه های تاریخی، آیینی و مردمی. با ترجمه ی نصرالله زنگوئی به فارسی که انتشارات پاپیروس آن را در 1367 منتشر کرده است
Profile Image for Rosanna .
457 reviews26 followers
Read
May 6, 2020
Sto leggendo questo libro con la mera disposizione di colei che ignora.
Questo piccolo saggio viaggia con me da più di 25 anni, con la costanza di un amante respinto, nel silenzio che permea da sempre il passato.
Poi arriva il momento in cui, nel vociare attorno a te, immerso quest'anno nel verde e nel vento, hai bisogno di leggere di come le cose nacquero, di immaginare il Tempo non Tempo delle origini, di come l'uomo abbia raccontato a se stesso la Creazione del mondo, nelle varie culture sparse per la Terra, tra somiglianze e differenze.
Perché solo se si conoscono le origini di tutto si può trovare rimedio a tutto.
Ah, si potesse davvero!
Riattualizzare inizio e fine in un 'eterno ritorno', scrive Eliade, indagando mito cosmogonico e mito d'origine e con le origini....la fine.
In ogni campo, nell'arte soprattutto, con la nascita di nuovi linguaggi. Sulle e dalle 'macerie' del vecchio, nascono nuove forme di pensiero non solo artistico, come la psicoanalisi. Facile no? (persino troppo) immaginare il perché: sì, anche perché gli artisti sono per lo più nevrotici, ma soprattutto per il loro coraggioso 'mettere fine a...', reinventando e reinventadosi.
Smetto qui il mio commento. C'è molto di più in questo libro, molto, ma non ne scriverò oltre.
Alla fine, solo io capirò cosa ha rappresentato (avrei voluto usare 'significato') infilarlo in ogni valigia, in ogni zaino, ogni volta. Ed è una cosa alla Freud: quasi in disuso.

Profile Image for Ali .
191 reviews29 followers
April 16, 2020
کتاب رو امیر لطیفی توی پادکست دیدن معرفی کرد برای آشنایی با دوره ی پیش از فلسفه و لوگوس. کتاب دید خیلی خوبی میده در مورد نقش اسطوره در گذشته و انواع اون و نشون میده که اسطوره های مردمان ابتدایی چطور تغییر پیدا کردن و در نهایت تا همین دوره ی خود ما هم زنده موندن ولی در قالب و شکل دیگه. نکته ی منفی کتاب به نظرم این هست که خیلی مثال می زنه دقیقا تجسم من از نویسنده یه آدم بیش فعاله با مطالعه ی زیاد هست که هی می خواد یافته هاش رو باهات در میون بذاره. با فصل آخر هم تا حدی مشکل داشتم به نظر ایده ی کلی نویسنده در مورد زنده بودن اسطوره ها درسته ولی تعمیم افراطیش به همه ی حوزه ها رو درست نمی دونم. چون همزمان کتاب روان درمانی اگزیستانسیال یالوم رو هم می خوندم به نظرم اومد علت اصلی به وجود اومدن و بعدا زنده موندن اسطوره ها ترس انسان ها از مرگ و وانهادگیه. خلاصه خوندن کتاب رو به همه ی خداباوران و خداناباوران توصیه می کنم.
Profile Image for Ali.
162 reviews20 followers
Read
April 4, 2016
یه کتاب فوق العاده واسه کسایی کهبه اساطیر و تاریخ و روانشناسی علاقه مندن ، شاید بشه گفت اولین نشانه های ساختگرایی اسطوره ای رو میشه در اون دید . اما جالبترین بخشهاش مربوط به روایتها و آداب و رسومی هست که الیاده از قبایل و مللی که ما خیلی کم تز اونها اطلاع داریم بیان میشه.روی هم رفته ترجمه ی خوب و بی تکلفی هم داره.
Profile Image for Mümin.
67 reviews38 followers
Read
December 26, 2018
Dünyayı ve zamanı deneyimleyen insanın bir ürünü olarak mitlerin ve belki mitlerin bir ürünü olarak da insanın ele alındığı kısa ancak doyurucu bir eser.
Profile Image for Erik Graff.
5,070 reviews1,239 followers
May 3, 2016
Several professors at Grinnell College (IA) and Union Theological Seminary (NYC) assigned books by Mircea Eliade, the historian and anthropologist of religion, for their classes. Except for his book about time, Cosmos and History, I found them so redundant that I got the impression that he wrote the same book again and again. The problem may have been that the instructors were all assigning introductory level texts. Perhaps there are other, more advanced texts which would have impressed me more. I have not read, for instance, his dissertation on yoga.
Profile Image for Şahin Kalkay.
55 reviews10 followers
November 6, 2016
Mit kavramını ve modern dünyadaki izdüşümlerini anlamlandırabilmek adına, mutlaka okunması gerektiğini düşünüyorum. Eğer konu az da olsa ilginizi çekiyorsa mutlaka okuyun efem...
Profile Image for Sinem A..
452 reviews258 followers
May 5, 2017
İlkel toplumlardan bugüne mitlerin masal olmadığını ama ne olduklarını çok güzel özetleyen bir kitap. Günüzümüzdeki birçok kavram konusunda çok aydınlatıcı oldu. Meraklılarına kesinlikle tavsiye edilir.
Profile Image for Mahir Şanlı.
Author 8 books109 followers
April 10, 2019
Aradığım lezzeti alamadım ama sonuçta Eliade, konuyla ilgiliyseniz okumanızda fayda var.
Profile Image for Mohsen Hasanpour.
162 reviews7 followers
December 9, 2020

در این کتاب با ای واقعیت آشنا میشیم که ، برای انسان جوامع ابتدایی، آنچه در آغاز و مبدا رخ داده می تواند با استفاده از قدرت مراسم آیینی باز هم تکرار شود. اسطوره ها به همین دلیل مهم هستند، چراکه انسان های آن جوامع با دانستن اسطوره ها می توانند آن وضعیت اولیه را دوباره بازسازی کنند.
واسه شروع مباحث اسطوره شناسی کتاب ارزشمندی هستش
Profile Image for Sasha.
1,085 reviews15 followers
January 21, 2014
Not what I was expecting. Very scholarly type writing but doesn't really break down the myths and compare them. Doesn't even look at major modern religious myths. Only wants to look at myths in tribes that until very recently have not been influenced by outside cultures. I can see where it is coming from as a study but it would be far more interesting if the author wasn't treating myths as something only the "natives" recite, believe and act on.
Profile Image for Karen Christino.
Author 10 books79 followers
March 27, 2016
Some chapters of this book are almost astounding. Yet the author repeatedly says that he can't go into a particular topic here, or that he's addressed it before. He repeatedly uses Latin phrases and obscure philosophical terminology and does not include a glossary. I felt like I was in a seminar in which I'd missed the first half! Other parts of the book seemed repetitive. Well worth reading, but I would turn to his earlier works.
Profile Image for Олена Осіпова.
132 reviews10 followers
March 2, 2021
Не можна назвати цю книгу научпопом - це більше науч, аніж поп, але все одно, неймовірно цікаво.
Profile Image for macbeth.
46 reviews10 followers
April 15, 2020
Eliade'yi uzun zamandır okumayı planlıyordum, bu kitabı ile başlamanın uygun olacağını düşündüm. Kitap karmaşık bir içeriği olan mit kavramını, mit tiplerini, mitlerin arkaik toplumlardaki rolünü, modern insana uzanışını açıklıyor, ve mitlerin eskatoloji ve soteriyolojide nasıl yer bulduğunu ve Yahudi ve Hristiyan inançlarına etkisine yer veriyor. Kitabı okurken daha önce adını duymadığım halklar, mitik figürler ve bazı kavramları araştırmam gerekti, bir çırpıda okunacak bir kitap değil eğer benim gibi bu alana aşina değilseniz araştırma yapmanız gerekebilir. En çok ilgimi çeken kısımlar arkaik insanın mit ile kurduğu ilişki, mitlerdeki dünyanın sonu anlayışının Nazizm ve Komünizm üzerine etkisi ile ilgili yorumlar, modern sanatta dünyanın sonu tartışması, Freud'un psikanaliz yaklaşımı ile geriye dönüşü sistematikleştirmesinden önce Doğu anlayışında köken yolculuğu ile ilgili psikofizyolojik uygulamaların olduğuna değinmesi, mitlerle ilgili tarihteki anımsama ve unutma tartışmalarının felsefi ve metafizik tartışmaların ilkleri olduğunu ortaya koyması, mitlerin yıkımı ve tarih anlayışının gelişimi üzerine tartışmalar ve pagan inançlarının ve mitlerin Hristiyan inancı ile bütünleşmesi ve kültürde gizlenerek yaşaması ile ilgili kısımlardı. Yazarın diğer kitaplarını şu an daha çok merak ediyorum, bu tuhaf Corona günlerinde bana güzel bir düş ve düşünce bahçesinin kapısını açtı.
Profile Image for Gabriel Tamaș.
124 reviews8 followers
July 14, 2021
Eliade is, as usual, an amazing interpreter of humanity's deepest thought processes, despite them being archaic and forgotten. This book proves it just as good as any other study by Eliade.
At the same time, i was amazed to find out the scholar aknowlodged, even back then, in the 60's when this volume was originally published, the strong ties between modern comic book heroes and mythology/epic heroes. This gave me the confidence to continue my own study in this direction. This might be trivial now but I imagine claiming such hypothesis in the 60's must've been seen as being at leasr excentric.

My only claim against this book is how Eliade seems to repeat himself a lot, reusing ideas from other books (in fact this is my issue with his whole bibliography).

But overall, Eliade never ceases to amaze me, everytime I read him!
482 reviews100 followers
December 9, 2019
یکی از بهترین کتابهای مربوط به اساطیر زنده، به قول خود نویسنده؛ یعنی اساطیری که در دنیای امروز هم نقش و جایگاه دارن؛ که یعنی کمتر به اساطیر یونان و دوران باستان به طور کلی میپردازه و بیشتر آیین ها و رسم و رسوم قبایل و قومیت های امروز رو بر میرسه؛
ولی در نهایت به تطبیق همۀ اینها میرسه و یه اثر سرشار از اطلاعات بکر، با زبان قابل فهم و مناسب تحویل میده.
Profile Image for Wellington Melo.
Author 11 books11 followers
September 2, 2014
Excelente livro sobre o conceito do mito e a construção simbólica em torno deles na sociedade. Aborda-se também a tradição judaica dos profetas e de como essa cultura é faz a partir da ruptura da própria tradição para se construir uma nova simbologia.
Profile Image for Pante.
79 reviews20 followers
May 22, 2020
უაღრეს���დ საინტერსო ნაშრომი ეთნოლოგიასა და რელიგიის ისტორიის სფეროში. შემეცნებითი და მრავლისმომცველი. ერთადერთ ნაკლად ის მომეჩვენა, რომ ავტორი ბოლომდე ვერ ჩამოყალიბებულა სამეცნიერო-პოპულარული ნაშრომს წერს, თუ დარგის სპეციალისტებზე გათვლილ კვლევას.
Profile Image for Nú Baltrons.
36 reviews
Read
November 15, 2022
"El mito es, pues, un elemento esencial de la civilización humana; lejos de ser una vana fábula, es, por el contrario, una realidad viviente a la que no se deja de recurrir; no es en modo alguno una teoría abstracta o un desfile de imágenes, sino una verdadera codificación de la religión primitiva y de la sabiduría práctica."

Amb Eliade s’entén que Zambrano, a "La tumba de Antígona", a través del descobriment de la consciència, el diàleg i la recerca de la llum interior, dota la vida d’Antígona d’existència real. Ofereix, de fet, una solució mística a la seva tragèdia.
Profile Image for Guilherme Smee.
Author 24 books141 followers
July 8, 2018
Mais um belo livro da coleção "Debates" da Editora Perspectiva. Este é outro daqueles livros que são perenes, pois pouco do conhecimento revelado neles vai se tornar obsoleto. Mas não é tão tão bom assim por causa da estrutura dele. Mircea Eliade (que já li outro livro dele chamado O Sagrado e o Profano) intercala capítulos mais de elencamento com outros de análise. Os de análise são ótimos, como quando ele compara memória e esquecimento com o mundo dos mitos ou quando analisa os mitos na sociedade moderna. Mas quando capítulos como o de ontologia dos mitos surgem, ou ainda, de mitos no cristianismo, segue um elencamento de histórias míticas que, apesar de exemplificar, não vão a fundo nessa sua visão. Contudo, em suas análises, Mircea Eliade nãos e restringe à mitologia per se, mas traz conceitos de historiografia, de filosofia, de psicanálise e teologia, entre algumas humanidades apresentadas. Um livro que, apesar de muitas vezes trazer o óbvio - algo necessário numa coleção como a "Debates" -, outras vezes nos leva a insights que fazem valer muito a pena ter escolhido esse livro na prateleira da biblioteca da universidade.
2 reviews
April 19, 2017
Provisional review (as a fuller and better treatment of a review of this book requires a well rested mind):

This work is a short and very accessible guide to the significance of myth in the context of historical time. In the beginning chapters, it carefully confers an understanding of myth, etymologically, and in terms of the historicity of the phenomenon. The book is written in the format of a coherent story, that links the phenomenon of human yearning to a greater cosmic 'understanding' that remains largely 'un-graspable' and characterized by themes that transcend culture, space and time. All of philosophical thought is derived of mythical thinking, and all of human effort can be described (and felt) as a return to something or the other (the origin).

A beautiful framework is laid out with this writing - placing it high on my personal list of foundation reading for further study into the human adventure and mystery.
Profile Image for ჟუ.
20 reviews2 followers
November 12, 2017
ძალიან მაგარი წიგნია მითოლოგიით, რელიგიით, უძველესი სსზოგადოებებით დაინტერესებულთათვის; ძაან მარტივი ენით გიხსნის რა გავლენები იქონიეს არქაული, პირველყოფილი, საზოგადოებების, ბერძნული, ინდური, და ა.შ ხალხების მითოლოგიებმა მომდევნო და თანამედროვე, დღევსნდელ რეალიგიებზე, რწმენა-წარმოდგენებხე, (განსა���უთრებით ქრისტიანობას ურტყამს) ხელოვნებებზე; როგორ ღრმად არის დალექილი წარსული რწმენების შედეგები თანამედროვე ცნობიერებაში;
ამ წიგნით აღმოაჩენთ ძაან ბევრ რამეს და მათ შორის იმასაც, რამდენად მნიშვნელოვანია უძველესი ხალხების და ანტიკურობის, უფრო კონკრეტულად ამ ხალხების მითოლოგიების შესწავლა, იმიტომ რომ უკეთ შედიხარ სამყაროულ ცნობიერებაში, რომლის სერიოზული გავლენა და ნაწილი შენშიცაა და ვერ იცნობიერებ, საკუთარ თავს, ხედავ, როგორც ვიღაც ძველი და უკვე დიდი ხნით აღარარსებული ტიპების ნარჩენს
Profile Image for Peter.
1,055 reviews25 followers
March 8, 2018
Comparative religion at its faithful best. Explains solutions of various religions towards the defeat of time, and other existential conundrums.

(Chronos, meticulous a-hole though he was, can be fairly credited with the commendable act of destroying Chaos. Nonetheless he was still a jerk. I had thought Zeus had killed him off, but he still seems to be hanging around.)

We all long to move from becoming to being, and if we are just quiet and calm, we can do that, in our own little spaces of time. Life is still a mystery and no one has all the answers. The danger comes from those who think that not only are there answers, but there are right and wrong answers. Those people tend to make a play for power in this world, using their certainty as leverage.
1 review
March 3, 2014
A great introduction to the concepts of one of the foremost mythographers in history. Mircea writes in an easy to read prose and briefly draws from actual myth to illustrate his points. Warning, for those wanting a detailed break down and discussion of classic mythology, this book is not for you. For those wanting a broader view that backs it's stance by observations of mythic dialogs still being observed, this book is a great find. A classic piece of mythographic material and a must read for anyone serious about tradition dialogs.
Profile Image for Manuel Correa.
Author 12 books55 followers
July 28, 2017
Este libro fue todo un descubrimiento a mis 18 que devoré, junto a otros del mismo autor (Herreros y Alquimistas; Manual de Historia de las Religiones). Se volvió en un portal que me hizo dar un paso mayor en el conocimiento de la cultura, realmente un alimento adictivo para mi cerebro entonces. Además, lo recuerdo con cariño porque una amiga entrañable me lo recomendó, después de que tomara un curso que ella impartiera en el Centro Cultural Helénico: Misterios de la Sabiduría Ancestral, si mal no recuerdo.
Displaying 1 - 30 of 57 reviews

Can't find what you're looking for?

Get help and learn more about the design.